Parcours 2018

  • Start: NDSM-loods
  • Finish: NDSM-loods
  • +/- 15 highlights
  • 1 Verzorgingspost

Het evenementterrein bevindt zich op de NDSM-werf. In de NDSM-loods kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer na ongeveer 10 km. Daar ontvang je jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. De startlocatie is buiten direct voor de NDSM-loods. Hier staan onze DJ en de speaker en lopen de 5 startwaves zo het parcours op.

Klik hier om de parcourskaart in pdf te openen.

De Ceuvel

De Ceuvel is dé plek om lekker te keuvelen aan de waterkant. Het decor is een oude scheepswerf omgetoverd tot scheepshellingterras. De vibe is alternatief, creatief, origineel, zelfvoorzienend, duurzaam en overal gerecyclede materialen. En wij rennen hier doorheen! Hoe cool is dat?

WDSTCK

Een beetje online langs jouw droominterieurs scrollen is leuk, maar gewoon over de drempel stappen en alles met eigen ogen bekijken is nog veel leuker.

Wij nemen jou mee naar een pand vol met meubelen die karakter ademen. Zoals dit bankje gemaakt uit één boomplank, dat vind je niet zomaar bij de Ikea maar wel bij WDSTCK in Amsterdam-Noord.

The Butcher Social Club

Hier eet je de lekkerste burgers op een geweldige plek. The Butcher Social Club maakt onderdeel uit van het Sir Adam Hotel. En dat betekent dat je op de eerste verdieping van de oude Shelltoren van zonsopgang tot zonsondergang terecht kunt voor een laat ontbijt, een lekkere lunch, een uitgebreid diner of een midnight snack met een fenomenaal uitzicht over het IJ. En nee beste deelnemers, deze hotspot is geen verzorgingspost.

Noorderlicht Café

Meteen na de start duiken we in de creatieve wereld van het Noorderlicht café, verpakt in een soort doorzichtige koepel van golfplaten. Dit cultureel café-restaurant zit op een toplocatie met kilometers water van het IJ rondom en de buzz van Amsterdam in de verte. Leuk is het Stampvol-concept met iedere zondagmiddag livemuziek en stamppotten dus blijf na de Urban Trail vooral nog even hangen ;)

Neef Louis Design

Hardlopen door 2000 m2 aan vintage- en retromeubilair, industriële lampen en modern design. We hebben het natuurlijk over Neef Louis Design. De spullen worden verzameld vanuit heel Europa: vondsten komen uit Polen, Tsjechië, Oekraïne en Denemarken en gaan hoppa zo jouw huis in.

Tolhuistuin

De Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam en biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootsteedse makers aan de hand van een veelheid aan disciplines: van theater, literatuur, journalistiek, videokunst, poëzie, fotografie, architectuur, vormgeving, beeldende kunst, muziek(festivals) tot programma’s rondom cultureel en historisch erfgoed. Het terrein beslaat diverse architecturaal, historische panden en een idyllische tuin waar culturele activiteiten, evenementen en exposities plaatsvinden en waar tevens het restaurant THT en creatieve ondernemers gehuisvest zijn.

Kraanspoor

Het parcours voert langs een aantal echte stadsgezichten waaronder deze 270 meter lange blikvanger.

We lopen langs de kranen waar in de vorige eeuw mammoettankers werden afgebouwd en wat tegenwoordig het onderstel vormt voor een nieuw kantoor: Het Kraanspoor.

De Persgroep

Aan het einde van het parcours ga je rennen door het pand van De Persgroep. Het grootste mediabedrijf van Nederland met nieuwsmerken zoals Het Parool, De Volkskrant en het AD, maar ook Q-music en Tweakers. Je zal hier de trap moeten nemen om op de 3de verdieping uit te komen. Je rent over de afdelingen van Tweakers en Nationale Vacacurebank, maar ook over de redactie van het Parool. Wie weet kom je nog in de krant terecht! 

Falck Safety Services

Vraagje: hebben jullie ooit weleens door een offshore trainingsruimte gelopen? Nou, zondag 18 maart gaan we dat doen! We nemen je mee naar Falck Safety Services. Dit is het trainingscentrum voor offshore, maritieme en wind trainingen. Wel oppassen waar je loopt, want het trainingsteam heeft een dagje vrij 

Van der Pekbuurt

Met het GVB-pontje ben je er zo: de Van der Pekbuurt in Noord! Deze oude volksbuurt is de afgelopen tijd omgetoverd tot een creatieve plek met “hipster feel” en is met een boeren & biomarkt en Bontemarkt een absolute food- en non-foodwalhalla. Nog nooit geweest? Wij nemen je er zondag 18 maart mee naartoe!

Crane Hotel Faralda

Dit is niet zomaar een havenkraan! In deze bijzondere locatie vind je namelijk drie luxe design suites met een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. Omdat we de gasten van het Faralda Crane Hotel natuurlijk niet wakker willen maken, halen we de suites voor jullie naar beneden!

De Ruimte

Op de bovenste verdieping van de verkeerstoren in Amsterdam-Noord is vind je café, restaurant, podium en platenzaak De Ruimte. Overdag kun je hier naar binnen wippen voor een koffie en krantje. Neem je laptop mee en je hebt direct een ongedwongen werkplek te pakken. Voor creatievelingen is het een plek om kunst van anderen te bewonderen en met elkaar in contact te komen. Als je blijft eten krijg je voornamelijk vegetarisch en bovenal eten-wat-de-pot-schaft. Je deelt het eten met je tafelgenoten, of je ze nou kent of niet. Leuk. Of niet?

Hyperion Lyceum

We’re going back to school! En we gaan naar het Hyperion Lyceum waar we de trap naar boven nemen, een rondje door de school lopen langs de werken van de leerlingen en vervolgens weer met de trap naar beneden lopen om via de achteruitgang de school te verlaten.

Pont 20

Op 9,5 km ligt de voormalige GVP Pont 20 op ons te wachten. Hier gaan we aan boord, lopen we de trap op langs de stuurhut, salueren we naar de kapitein en zetten we vervolgens koers naar de laatste drie locaties! Ai, ai, kapitein!

Amsterdam Marina

Gelegen aan het IJ lijkt het wel alsof je in grote, chique steden zoals Miami, Dubai en Istanbul bent aangeland. We lopen namelijk langs de moderne jachthaven Amsterdam Marina met ligplaatsen van 7 tot 30 meter. Dat wordt genieten!

Containerwoningen

Opgestapelde containers in allerlei kleuren. Het lijkt de Amsterdamse haven wel. We nemen je mee naar de containerwoningen in Amsterdam-Noord en lopen tussen deze tiny houses door!

Trammetjes

Ruim de pensioengerechtigde leeftijd voorbij, hebben ze nu een nieuw leven. We hebben het natuurlijk over de twee iconen van de NDSM-werf: de antieke trams. Hier beoefent stichting Trammeland tegenwoordig de kunst van het recyclen van kunst en wij mogen ze toevoegen aan het parcours.