Parcours 2019

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 7 km of 10 km! Het parcours van 7 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 7 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 7 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

PARCOURS & LOCATIES

  • Start: NDSM-Loods
  • Finish: NDSM-Loods
  • +/- 15 highlights
  • 1 verzorgingspost

Het evenementterrein bevindt zich op de NDSM-werf. In de NDSM-loods kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer na ongeveer 10 km. Daar ontvang je jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. De startlocatie is buiten direct voor de NDSM-loods. Hier staan onze DJ en de speaker en lopen de 5 startwaves zo het parcours op.

Bekijk hier het parcours van de tweede KLM Urban Trail Amsterdam. Hieronder vind je een overzicht van alle locaties. 

Tolhuistuin

Festivals, events, markten, exposities, dansen op sets van dj’s en coole concerten in samenwerking met poptempel Paradiso.

Alles wat het leven leuk en interessant maakt: de Tolhuistuin heeft het! Plus een THT-restaurant waar je goed eet met uitzicht op het IJ! Wij zijn trots om deze highlight opnieuw toe te mogen voegen aan ons parcours.

De Ceuvel

De Ceuvel is een speeltuin voor innovatie en creativiteit op Amsterdam-Noord. Een experiment waarmee ze duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en leuk willen maken. En wij gaan er, deze editie voor de tweede keer, doorheen lopen!

Veronicaschip

Dit is Ve-ro-ni-caaa! In de jaren ’70 was dit het legendarische zendschip op zee van Radio Veronica. Tegenwoordig heeft het een vaste plek aan het IJ. De authentieke uitstraling en bijzondere geschiedenis maken het schip, de MV Norderney, tot de perfecte locatie voor diners, borrels, presentaties, bruiloften en andere samenkomsten. En hoe tof is dit, wij stappen 17 maart aan boord.

Hyperion Lyceum

Midden in de aula van het compleet vernieuwde Hyperion Lyceum staat deze glijbaan. Op 17 maart klimmen we eerst drie trappen omhoog en glij je daarna via deze glijbaan naar beneden! Hoe tof is dat! Met wie glij jij naar beneden?

Rahtour

Het parcours gaat deze editie ook weer over de gezellige Van der Pekstraat. Een van de vele winkels is de fietswinkel van Rahtour en daar gaan we doorheen! Als het echt niet meer gaat kun je hier een fiets pakken, want naast reparaties en verkoop verhuurt Rahtour ook fietsen!

Rien de Wolf

Een van de leukste verrassingen is dat we dóór de 3000 m2 grootte winkel van Rien de Wolf gaan lopen! Of je nou op zoek bent naar watersport, outdoor, kampeerartikelen, (werk) kleding of hengelsport, hier vind je altijd wat je zoekt.

Containerwoningen

Ze worden voor van alles gebruikt. Voor de opslag van spullen, transport van goederen en zelfs als tiny houses. Deze locatie staat bekend als het kleurrijke containerdorp in Noord en is opnieuw toegevoegd aan het parcours.

The Rolling Rock Kitchen

We hebben er weer een geweldige aanwinst bij op het parcours: The Rolling Rock Kitchen. Rockend genieten met misschien wel het mooiste uitzicht op het IJ. Bij deze lekkere hang-out met ruige look blijf je zo een middag hangen. Maar beste deelnemers, wij moeten helaas door.

SBK Kunstuitleen & Galerie 

BK Kunstuitleen & Galerie is nu onderdeel van het parcours! In deze instelling vind je:

  • Toffe exposities
  • 40.000 te lenen of te kopen kunstwerken
  • 17 maart: honderden lopers!

Dish aan de Kade

Amsterdams genieten. Dat kan niet alleen tijdens de Urban Trail maar ook bij restaurant Dish aan de Kade. Op 1,5 km loop je door deze stijlvolle en eigentijdse locatie. En nee, de bar is geen verzorgingspost.

Neef Louis Design

In 2018 maakte Neef Louis Design zijn debuut bij de KLM Urban Trail Amsterdam! In dit paradijs van maar liefst 2000 m2 kunnen interieurliefhebbers uren doorbrengen en elke keer weer nieuwe dingen tegenkomen. We gaan niet alles langs hoor...

Y-helling

Dé festival plek van Amsterdam Noord! Ook de monumentale Y-helling, waar vroeger schepen ter water gingen, is onderdeel van het KLM Urban Trail Amsterdam parcours.

Noorderlicht

Vorig jaar één van de gaafste locaties op het parcours en dit jaar weer: het Noorderlicht Café. En dit jaar staat jullie er nog een leuke verrassing te wachten.

Wdstck

Vorig jaar hebben we hier veel positieve reacties op ontvangen dus hebben we deze locatie opnieuw opgenomen in het parcours. Wij nemen jou mee naar Wdstck, een pand vol met meubelen die karakter ademen. ⠀

EYE Filmmuseum

Je gelooft het misschien niet, maar het EYE Filmmuseum is toegevoegd aan het parcours.

Het nationale museum voor de film in Amsterdam beschikt over vier filmzalen, een expositieruimte, een educatieve studio, een winkel en een bar-restaurant. We lopen over het terras van deze eyecatcher.