Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Amsterdam op zondag 19 maart 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Let op! Deze pagina bevat informatie over de KLM Urban Trail Amsterdam 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

Parcourskaart

Dit jaar is de start- en finish locatie is dit jaar in de Centrale Markthal. Met 14 locaties en 1 verzorgingspost belooft het weer een unieke editie te worden! 

Je kunt de volledige parcourskaart hier bekijken. 

Start/Finish: Centrale Markthal

De Centrale Markthal, gebouwd in 1934, was ruim 80 jaar het centrum van de Amsterdamse voedselhandel. Inmiddels staat het pand zo'n 15 jaar leeg. Eigenaar BOEi wil dit enorme rijksmonument omtoveren tot een plek voor Amsterdammers. Een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie.

Na restauratie en herbestemming biedt de Centrale Markthal ruimtes voor zowel startups als gevestigde bedrijven die lokaal, vers en duurzaam ondernemen. Naast voedsel zet BOEi in op cultuur, mode, muziek en theater. Een plek waar jong talent elkaar kan vinden in de thema’s en ambities die onder de oppervlakte borrelen in deze stad. Een plek waar jongeren die zich niet gehoord voelen een thuis vinden. Met een divers, laagdrempelig en gevarieerd programma waarbij iedereen kan aansluiten.

Foto: Ernie Enkelaar

KRACHT Amsterdam

KRACHT is een sportschool in de Houthavens van Amsterdam. Ze zijn een professionele, op kleine groepen gerichte en gastvrije sportschool dat functionele training, mobiliteitslessen, Olympisch gewichtheffen, personal training en voedingsconsulten biedt.

Beweging staat voor een manier van leven, daarom staan natuurlijke lichaamsbewegingen bij KRACHT centraal. Dit is hoe we gezond, gelukkig en energiek blijven.

De locatie bestaat uit een grote hal met de mooiste materialen, inclusief multifunctionele yogaruimte, koffiebar, kleedruimtes met douches, gratis parkeergelegenheid en natuurlijk onze zonnige sport tuin. 

Museum Het Schip

De Amsterdamse School is een kunst- en architectuurstroming die, ondanks de naam, overal in Nederland voorkomt. Het is een stroming die nauw verweven is met de opkomst van goede volkshuisvesting door woningbouwcorporaties.

Museum Het Schip is één van de twee locaties waarin wordt verteld over de Amsterdamse School. Het museum bevindt zich in een fantasievol volkswoningbouwcomplex in Amsterdam West, dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond ''Het Schip'' gaan heten. 

Het museum is gehuisvest in het voormalige schoolgebouw dat onderdeel is van Het Schip. De vaste expositie ''Verbeelde idealen'' toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst. Daarnaast zijn er wisselexposities. De interieurbezichtiging met gids laat u de krotwoning, het postkantoor en de museumwoning zien.

Grand Café het Paviljoen

Het Paviljoen is ideaal gelegen tussen de Jordaan en het Westerpark. Gelegen midden op het plein met een mooi dakterras is het Paviljoen de ideale locatie voor, koffie, lunch, borrel en diner.

Het Plantsoen

Naast Het Paviljoen staat ook Het Plantsoen op de route van de KLM Urban Trail Amsterdam. Eigenaar Jaap Duijn opende afgelopen jaar grand café Het Plantsoen op het Marnixplein. In dit café ben je omringd door planten om het warm en mediterraan te laten voelen. Met de verschillende gerechten, borrelhapjes en broodjes op het menu is er voor ieder wat wils!

 

Breugem Meeting Point - Houthavens

''De Prael'' is een Amsterdamse bierbrouwerij die in 2001 is opgericht met het plan om bier te brouwen en daarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om te werken. Breugem Meeting Point - Houthavens staat voor zoveel meer dan alleen bier. Mens & bier, een perfecte combinatie. Dat is waar het bij Breugem Meeting Point - Houthavens om draait. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. 

In het ruime proeflokaal van Breugem Meeting Point - Houthavens kun je terecht om het heerlijke eigen gebrouwen Amsterdamse bier te proeven, te lunchen, te dineren. Ook verzorgen ze rondleidingen door de brouwerij voor degenen die wat meer willen weten over het brouwproces. 

Buurtboerderij ''Ons Genoegen''

Buurtboerderij 'Ons Genoegen' is een stadse sociale firma in het groen waar vrijwilligers in een prettige horeca-omgeving o.a. (werk)ervaring en sociale contacten kunnen opdoen. Buurtbewoners kunnen hier vergaderen, lunchen, borrelen, dineren maar bijvoorbeeld ook trouwen.

Café Sportpark 

Café Sportpark is een origineel modern buurtcafé waar enthousiaste mensen werken die de traditionele gastvrijheid serieus nemen.

Ons café is de ideale locatie om lekker aan de bar te hangen met een biertje en een bitterbal maar het is ook mogelijk om met een kaasplankje te genieten van onze ruime selectie speciaalbieren. Naast een gezellige bar beschikt Sportpark over een mooi zonnig en deels verwarmd terras. Het café is de ideale locatie voor het vieren van verjaardagen of om een bedrijfsborrel te houden. Er is hiervoor zelfs een aparte ruimte voor kleinere groepen beschikbaar

Kesbeke Fijne Tafelzuren B.V.

FRIS, KNAPPERIG, PUUR NATUUR, LEKKER, AMSTERDAMS TAFELZUUR VAN DE FAMILIE KESBEKE

De echt Amsterdamse ervaring is natuurlijk niet compleet zonder Kesbeke! Loop langs de potten met augurken in de fabriek. 

Bij ons worden de augurken en uitjes met heel veel zorg omringd. Neem nu onze augurken. We plukken ze met de hand, vegen ze netjes schoon, stoppen ze in bad, drogen ze, vertroetelen ze met speciale kruiden en specerijen en zorgen ervoor dat ze met aandacht en zorg in een frisse pot komen.

Survival Club

Survival Club is een survivalrun trainingsaccommodatie in Amsterdam-West. Survivalrun is een uitdagende sport waarbij je klimmen in de hindernissen combineert met stukken hardlopen. De locatie is dan ook zo ingericht dat je veel leuke combinaties kunt klimmen maar ook tussendoor je conditionele prikkel kunt krijgen.  

Voor sommige mensen klinkt survivalrun heel angstaanjagend. Dit is nergens voor nodig. Iedereen kan het op zijn of haar eigen niveau doen. Mocht je eraan willen proeven kan je rustig aansluiten bij één van onze beginners trainingen.

Café Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een kroeg met een smoel waar werkelijk iedereen welkom is. Van acht to tachtig, wat bij ons eerder regel dan uitzondering is.

Een actieve tent, waar je kunt poolen, flipperen, en een flinke spelletjeskast tot je beschikking hebt. Met popquizzen, stand up comedy, akoestische muziek en meer. Waar cultuur geen vies woord is, maar een voorwaarde. En natuurlijk een indrukwekkende drankkaart met maar liefst 27 verschillende bieren. Tot ziens in CPC!

 

Villa Buitenlust

Villa Buitenlust is een plek vol rust midden in het Amsterdamse Westerpark. Tegen de verstilde achtergrond van een klein stukje platteland kom je tot echt contact en verdieping, terwijl de inspiratie van de stedelijke cultuur om de hoek ligt.

The Padellers Amsterdam-West

The Padellers Amsterdam-West is een geweldige indoor padel locatie met maar liefst 6 indoorbanen! Het is de perfecte plek voor een gezellig potje padel, het organiseren van een event of toernooi en het volgen van lessen. Daarnaast beschikt deze locatie over een eigen horecagelegenheid. 

Brandweer Kazerne Teunis

Gaan als de brandweer kan tijdens de KLM Urban Trail Amsterdam! Neem een kijkje achter de schermen bij Brandweer Kazerne Teunis. Maak kennis met het vak van brandweerman of -vrouw en ontdek wat er speelt in deze kazerne. En wie weet kan jij de verschillende voertuigen nog beter ontdekken.