Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Amsterdam op zondag 19 maart 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Benieuwd welke bezienswaardigheden vorig jaar in het parcours zaten? Bekijk ze hier.

Start/Finish: Centrale Markthal

De Centrale Markthal, gebouwd in 1934, was ruim 80 jaar het centrum van de Amsterdamse voedselhandel. Inmiddels staat het pand zo'n 15 jaar leeg. Eigenaar BOEi wil dit enorme rijksmonument omtoveren tot een plek voor Amsterdammers. Een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie.

Na restauratie en herbestemming biedt de Centrale Markthal ruimtes voor zowel startups als gevestigde bedrijven die lokaal, vers en duurzaam ondernemen. Naast voedsel zet BOEi in op cultuur, mode, muziek en theater. Een plek waar jong talent elkaar kan vinden in de thema’s en ambities die onder de oppervlakte borrelen in deze stad. Een plek waar jongeren die zich niet gehoord voelen een thuis vinden. Met een divers, laagdrempelig en gevarieerd programma waarbij iedereen kan aansluiten.

Foto: Ernie Enkelaar

KRACHT Amsterdam

KRACHT is een sportschool in de Houthavens van Amsterdam. Ze zijn een professionele, op kleine groepen gerichte en gastvrije sportschool dat functionele training, mobiliteitslessen, Olympisch gewichtheffen, personal training en voedingsconsulten biedt.

Beweging staat voor een manier van leven, daarom staan natuurlijke lichaamsbewegingen bij KRACHT centraal. Dit is hoe we gezond, gelukkig en energiek blijven.

De locatie bestaat uit een grote hal met de mooiste materialen, inclusief multifunctionele yogaruimte, koffiebar, kleedruimtes met douches, gratis parkeergelegenheid en natuurlijk onze zonnige sport tuin. 

Museum Het Schip

De Amsterdamse School is een kunst- en architectuurstroming die, ondanks de naam, overal in Nederland voorkomt. Het is een stroming die nauw verweven is met de opkomst van goede volkshuisvesting door woningbouwcorporaties.

Museum Het Schip is één van de twee locaties waarin wordt verteld over de Amsterdamse School. Het museum bevindt zich in een fantasievol volkswoningbouwcomplex in Amsterdam West, dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond ''Het Schip'' gaan heten. 

Het museum is gehuisvest in het voormalige schoolgebouw dat onderdeel is van Het Schip. De vaste expositie ''Verbeelde idealen'' toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst. Daarnaast zijn er wisselexposities. De interieurbezichtiging met gids laat u de krotwoning, het postkantoor en de museumwoning zien.

Grand Café het Paviljoen

Het Paviljoen is ideaal gelegen tussen de Jordaan en het Westerpark. Gelegen midden op het plein met een mooi dakterras is het Paviljoen de ideale locatie voor, koffie, lunch, borrel en diner.

De Prael Houthavens


''De Prael'' is een Amsterdamse bierbrouwerij die in 2001 is opgericht met het plan om bier te brouwen en daarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om te werken. 
De Prael staat voor zoveel meer dan alleen bier. Mens & bier, een perfecte combinatie. Dat is waar het bij De Prael om draait. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. 

In het ruime proeflokaal van De Prael Houthavens kun je terecht om het heerlijke eigen gebrouwen Amsterdamse bier te proeven, te lunchen, te dineren. Ook verzorgen ze rondleidingen door de brouwerij voor degenen die wat meer willen weten over het brouwproces. 

Buurtboerderij ''Ons Genoegen''

Buurtboerderij 'Ons Genoegen' is een stadse sociale firma in het groen waar vrijwilligers in een prettige horeca-omgeving o.a. (werk)ervaring en sociale contacten kunnen opdoen. Buurtbewoners kunnen hier vergaderen, lunchen, borrelen, dineren maar bijvoorbeeld ook trouwen.

Inschrijving geopend!

Yes! de volgende KLM Urban Trail Amsterdam vindt plaats op zondag 19 maart en je kunt nu inschrijven!

Lees meer