KLM Urban Trail Series 2023 afgetrapt met bijzondere ontdekkingsloop door Amsterdam

images

Op zondag 19 maart vond de eerste KLM Urban Trail van 2023 plaats. Dit jaar kreeg Amsterdam de eer om de KLM Urban Trail Series af te trappen met een avontuurlijk run door Amsterdam-West.

Het indrukwekkende pand van de Centrale Markthal vormde de perfecte startlocatie voor deze urban ontdekkingsloop. Deze rijksmonumentale hal was vroeger het centrum van de Amsterdamse voedselhandel, maar staat inmiddels ruim 15 jaar leeg. Vanuit deze bijzondere locatie liepen zondag zo’n 2000 deelnemers een avontuurlijke run langs en door de mooiste bezienswaardigheden van stadsdeel West. Het werd een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, historie, architectuur en cultuur samen kwamen.

Onderweg keken de deelnemers hun ogen uit. Maar liefst 15 locaties stelden hun deuren open voor de deelnemers. Een bezoekje aan Museum het Schip, een sprintje door het Café en onderweg ook nog even door de buurtboerderij en de survival club. Aangekomen bij Brandweerkazerne Teunis poseerden de deelnemers vol trots bij de brandweerwagens. Naast verzuring in de benen konden de deelnemers bij het typisch Amsterdamse Kesbeke genieten van nog veel meer verzuring!

 

Hoewel de routes van deze Urban Trail iets langer waren dan gebruikelijk bij de Urban Trails, hielden de deelnemers de sfeer en het tempo er goed in. Ook de muzikanten en Dj’s langs het parcours zorgen voor de nodige support. Na een mooie ereronde door de Central Markthal werden de deelnemers met veel enthousiasme ontvangen bij de finish. Voor alle finishers lag hier een welverdiende medaille, een tasje met drinks & bites, een verfrissend drankje van Vitamin Well en een heerlijke proteïne reep van Fulfil klaar. Veel deelnemers legden hun prestaties vast bij de We Did It wall en vervolgens kon het nagenieten beginnen.

De organisatie is de meewerkende locaties, vrijwilligers en de enthousiaste deelnemers onwijs dankbaar. Dankzij jullie sportiviteit en enthousiasme was KLM Urban Trail Amsterdam een waar hardloopfeest!

Kalender 2023

De KLM Urban Trail Amsterdam vormde de opener van de KLM Urban Trail Series 2023. Deze serie bestaat uit 12 avontuurlijke runs in de mooiste en leukste binnensteden van Nederland. De volledige kalender is te vinden op www.klmurbantrailseries.nl.

KLM Urban Trail Series

Hardlopen is leuk, maakt je fitter en je kunt het altijd en overal doen. Daarom is KLM supporter van running en titelsponsor van de KLM Urban Trail Series. Elke KLM Urban Trail laat lopers middels een avontuurlijke run kennismaken met de meeste bijzondere locaties uit een stad.

 

📸 🎥 Hou de komende dagen onze Instagram en Facebook pagina in de gaten, want daar worden in de loop van de week nog veel meer mooie foto’s en de officiële aftermovie geplaatst.