De KLM Urban Trail Amsterdam 2023 wil je niet missen

images

Op zondag 19 maart is het tijd voor de vijfde editie van de KLM Urban Trail Amsterdam. Het belooft een fantastische hardloopdag vol cultuur, sportiviteit en Amsterdamse gezelligheid te worden. De belangrijkste reden waarom je deze avontuurlijke run niet mag missen? Het parcours gaat door een heleboel bijzondere locaties!

Museum Het Schip
We lopen door Museum Het Schip. Dit museum bevindt zich in een fantasievol volkswoningbouwcomplex in Amsterdam West, dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond ''Het Schip'' gaan heten.

Kesbeke Fijne Tafelzuren
Een Amsterdamse ontdekkingstocht is natuurlijk niet compleet zonder bezoekje aan Kesbeke! We rennen onderweg langs de potten augurken en uitjes van dit kenmerkende Amsterdamse bedrijf.

Checkpoint Charlie
Het parcours gaat ook door Checkpoint Charlie! Een actieve tent, waar je kunt poolen, flipperen, en een flinke spelletjeskast tot je beschikking hebt. Met popquizzen, stand up comedy, akoestische muziek en meer. Een plek waar cultuur geen vies woord is, maar een voorwaarde.

Centrale Markthal
De start en finish vinden plaats in dit indrukwekkende pand! De Centrale Markthal, gebouwd in 1934, was ruim 80 jaar het centrum van de Amsterdamse voedselhandel. Inmiddels staat het pand zo'n 15 jaar leeg. Eigenaar BOEi wil dit enorme rijksmonument omtoveren tot een plek voor Amsterdammers. Een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie.

En er is meer…
In totaal zal je tijdens de KLM Urban Trail Amsterdam 15 bijzondere locaties ontdekken. Een ware ontdekkingstocht die je niet wil missen!

Bekijk alle locaties hier.
klik hier om je direct in te schrijven.