Parcours

  • Start: NDSM-loods
  • Finish: NDSM-loods
  • +/- 15 highlights
  • 1 Verzorgingspost

Het evenementterrein bevindt zich op 18 maart in de NDSM-loods. In deze loods kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer na ongeveer 10 km. Hier ontvang je ook jouw welverdiende medaille en een lekker ontbijt. 

De Ceuvel

De Ceuvel is dé plek om lekker te keuvelen aan de waterkant. Het decor is een oude scheepswerf omgetoverd tot scheepshellingterras. De vibe is alternatief, creatief, origineel, zelfvoorzienend, duurzaam en overal gerecyclede materialen. En wij rennen hier doorheen! Hoe cool is dat?

WDSTCK

Een beetje online langs jouw droominterieurs scrollen is leuk, maar gewoon over de drempel stappen en alles met eigen ogen bekijken is nog veel leuker.

Wij nemen jou mee naar een pand vol met meubelen die karakter ademen. Zoals dit bankje gemaakt uit één boomplank, dat vind je niet zomaar bij de Ikea maar wel bij WDSTCK in Amsterdam-Noord.

The Butcher Social Club

Hier eet je de lekkerste burgers op een geweldige plek. The Butcher Social Club maakt onderdeel uit van het Sir Adam Hotel. En dat betekent dat je op de eerste verdieping van de oude Shelltoren van zonsopgang tot zonsondergang terecht kunt voor een laat ontbijt, een lekkere lunch, een uitgebreid diner of een midnight snack met een fenomenaal uitzicht over het IJ. En nee beste deelnemers, deze hotspot is geen verzorgingspost.

Noorderlicht Café

Meteen na de start duiken we in de creatieve wereld van het Noorderlicht café, verpakt in een soort doorzichtige koepel van golfplaten. Dit cultureel café-restaurant zit op een toplocatie met kilometers water van het IJ rondom en de buzz van Amsterdam in de verte. Leuk is het Stampvol-concept met iedere zondagmiddag livemuziek en stamppotten dus blijf na de Urban Trail vooral nog even hangen ;)

Neef Louis Design

Hardlopen door 2000 m2 aan vintage- en retromeubilair, industriële lampen en modern design. We hebben het natuurlijk over Neef Louis Design. De spullen worden verzameld vanuit heel Europa: vondsten komen uit Polen, Tsjechië, Oekraïne en Denemarken en gaan hoppa zo jouw huis in.

Tolhuistuin

De Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam en biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootsteedse makers aan de hand van een veelheid aan disciplines: van theater, literatuur, journalistiek, videokunst, poëzie, fotografie, architectuur, vormgeving, beeldende kunst, muziek(festivals) tot programma’s rondom cultureel en historisch erfgoed. Het terrein beslaat diverse architecturaal, historische panden en een idyllische tuin waar culturele activiteiten, evenementen en exposities plaatsvinden en waar tevens het restaurant THT en creatieve ondernemers gehuisvest zijn.

Kraanspoor

Het parcours voert langs een aantal echte stadsgezichten waaronder deze 270 meter lange blikvanger.

We lopen langs de kranen waar in de vorige eeuw mammoettankers werden afgebouwd en wat tegenwoordig het onderstel vormt voor een nieuw kantoor: Het Kraanspoor.

De Persgroep

Aan het einde van het parcours ga je rennen door het pand van De Persgroep. Het grootste mediabedrijf van Nederland met nieuwsmerken zoals Het Parool, De Volkskrant en het AD, maar ook Q-music en Tweakers. Je zal hier de trap moeten nemen om op de 3de verdieping uit te komen. Je rent over de afdelingen van Tweakers en Nationale Vacacurebank, maar ook over de redactie van het Parool. Wie weet kom je nog in de krant terecht! 

Falck Safety Services

Vraagje: hebben jullie ooit weleens door een offshore trainingsruimte gelopen? Nou, zondag 18 maart gaan we dat doen! We nemen je mee naar Falck Safety Services. Dit is het trainingscentrum voor offshore, maritieme en wind trainingen. Wel oppassen waar je loopt, want het trainingsteam heeft een dagje vrij 

Van der Pekbuurt

Met het GVB-pontje ben je er zo: de Van der Pekbuurt in Noord! Deze oude volksbuurt is de afgelopen tijd omgetoverd tot een creatieve plek met “hipster feel” en is met een boeren & biomarkt en Bontemarkt een absolute food- en non-foodwalhalla. Nog nooit geweest? Wij nemen je er zondag 18 maart mee naartoe!